A A+ A++

Ryż powinniśmy za to opłukać przed gotowaniem, zwłaszcza jeśli będziemy go potem smażyli. Dzięki temu ryż długoziarnisty będzie sypki, czyli taki, jaki być powinien. Ryż, który chcemy potem smażyć, warto też wyłożyć na duży talerz lub miskę i pozostawić na kilka godzin. Jeśli nie macie na to czasu, po ostudzeniu możecie włożyć taki ryż do zamrażarki na pół godziny. Taki ryż nie będzie rozpadał się podczas smażenia. Będzie chrupiący i znacznie smaczniejszy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiezawodna metoda zmiękczania mięsa. Wystarczy, że użyjesz tego produktu
Następny artykułByły dziennikarz Radosław M. usłyszał zarzuty z paragrafów dotyczących pedofilii