A A+ A++

O zdrowotnych właściwościach szparagów można by pisać długo. Zawierają w sobie mnóstwo witamin, minerałów i związków chemicznych mających dobroczynne działanie dla naszego zdrowia. Mają w sobie dużo kwasu foliowego, wapnia, fosforu, potasu, magnezu, żelaza, selenu, witamin C, E, A, K. spierają pracę nerek, układu sercowo-naczyniowego. Zawierają także sterole, które obniżają stężenie cholesterolu we krwi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDziś wielkie otwarcie. Sękowski most oficjalnie oddany użytkownikom
Następny artykułPaństwowa Inspekcja Pracy interweniowała przy przebudowie ul. Jana Pawła II. Chodziło o niezabezpieczone wykopy pod nasadzenia