A A+ A++

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, pokroić. Wrzucić do garnka, dodać rozmaryn, łyżkę oleju, posolić. Smażyć na dużym ogniu 4–5 minut, potem ogień zmniejszyć na średni i dusić 10–15 minut, aż pieczarki lekko się zrumienią. Grzyby zmiksować z majonezem. Na patelnie wlać olej lub rozpuścić masło. Dodać posiekaną cebulę. Posolić. Zeszklić. Zmniejszyć ogień. Dusić, od czasu do czasu mieszając, aż zbrązowieje. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pastę pieczarkową wymieszać z musztardą francuską, smażoną cebulą, słonecznikiem i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na połówki jajek. Udekorować świeżo zmielonym pieprzem. Można skropić oliwą czosnkową.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWybory uzupełniające podczas pandemii koronawirusa
Następny artykułJak Polacy wracają do domu, gdy granice są zamykane?