Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na pół. Wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, pokroić. Wrzucić do garnka, dodać rozmaryn, łyżkę oleju, posolić. Smażyć na dużym ogniu 4–5 minut, potem ogień zmniejszyć na średni i dusić 10–15 minut, aż pieczarki lekko się zrumienią. Grzyby zmiksować z majonezem. Na patelnie wlać olej lub rozpuścić masło. Dodać posiekaną cebulę. Posolić. Zeszklić. Zmniejszyć ogień. Dusić, od czasu do czasu mieszając, aż zbrązowieje. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pastę pieczarkową wymieszać z musztardą francuską, smażoną cebulą, słonecznikiem i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na połówki jajek. Udekorować świeżo zmielonym pieprzem. Można skropić oliwą czosnkową.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS