A A+ A++

Jest kilka przyczyn, które mogą spowodować pękanie skorupek jajek w trakcie gotowania – najczęstszym błędem, jaki popełniamy, jest wkładanie jaj prosto z lodówki do wrzącej wody. Niekiedy jednak przyczyna pękania skorupki jajka jest niezależna od nas – skorupki mogą mieć małe pęknięcia, niewidoczne gołym okiem.

Niezależnie jednak od tego, dlaczego skorupka jajka pęka w trakcie gotowania, jest sposób, by sobie z tym poradzić. I to nie jeden!

Skorupki jajek. Nie wyrzucaj, odkryj ich domowe zastosowanie

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLEGIONOWSKI. Zamknięte przedszkola, żłobki oraz salony fryzjerskie. Rekordowa liczba zakażeń w Polsce!
Następny artykułTwardy lockdown. Rząd zamyka sklepy meblowe i fryzjerów