A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Szybka przekąska: jajka faszerowane szprotkami i pieczarkami

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • karnawal
  • bezglutenowe

Składniki:
  • masło klarowane, 1 łyżk.
  • majonez, 5 łyżk.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • pieczarka, 200 g
  • cebula, 1 szt.
  • szprotki w oleju, 250 g
  • jajka, 8 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo przez 6-7 minut. Wstawiamy do zimnej wody, żeby skorupka łatwiej się obierała. Kroimy drobno cebulę, podsmażamy na maśle. Pieczarki myjemy i drobno siekamy – dorzucamy do cebuli. Dusimy około 15 minut. Szprotki oczyszczamy z ogonków i rozgniatamy widelcem. Jajka przekrajamy na pół wyjmujemy żółtka – połowę żółtek wrzucamy do szprotek, drugą połowę do pieczarek z cebulą. Dodajemy majonez, sól, pieprz. Obie pasty rozgniatamy widelcem i mieszamy. Kroimy drobno pietruszkę i mieszamy z oboma pastami. Faszerujemy jajka.  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrezes TVP: Jest plan obalenia rządu “dobrej zmiany”
Następny artykułWypadek. Seat zjechał z drogi, uderzył w ogrodzenie i dachował. Kierowca nie żyje