Żółtka wymieszaj ze śmietaną i dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową oraz mąkę. Ponownie wymieszaj i odstaw.
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w grubsze plasterki. Umieszczamy jabłka w misce i posypujemy cukrem oraz cynamonem. Mieszamy, aby każdy plaster jabłka był dokładnie obtoczony w cukrze oraz cynamonie. Odstawiamy na pół godziny. Gotowe jabłka dodajemy do ciasta naleśnikowego i delikatnie mieszamy.
Rozgrzewamy około 1 łyżeczki masła na patelni i nakładamy placki łyżką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przy podaniu obficie posypujemy cukrem oraz cynamonem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS