A A+ A++

Żółtka wymieszaj ze śmietaną i dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową oraz mąkę. Ponownie wymieszaj i odstaw.

Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w grubsze plasterki. Umieszczamy jabłka w misce i posypujemy cukrem oraz cynamonem. Mieszamy, aby każdy plaster jabłka był dokładnie obtoczony w cukrze oraz cynamonie. Odstawiamy na pół godziny. Gotowe jabłka dodajemy do ciasta naleśnikowego i delikatnie mieszamy.

Rozgrzewamy około 1 łyżeczki masła na patelni i nakładamy placki łyżką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przy podaniu obficie posypujemy cukrem oraz cynamonem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAlaksandr Łukaszenka: W naszym kraju ani jedna osoba nie zmarła z powodu koronawirusa
Następny artykułGmina Ziębice z dotacją Funduszu Dróg Samorządowych