oprac. Katarzyna Gileta
12-11-2020 (11:04)
Jabłka pod kruszonką, czyli crumble, to świetna propozycja dla osób, które lubią szarlotkę, ale nie mają czasu na zagniatanie ciasta. Deser można wzbogacić orzechami, płatkami migdałowymi i podać z kulką lodów waniliowych. Pycha!
Oceń jako pierwszy:
123RF
Składniki
- 1 kg jabłek
- szklanka mąki pszennej lub owsianej
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
- 0,5 kostki masła
- 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
- cynamon
Przepis
- Jabłka obierz, pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne.
- Owoce wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem. Przełóż je do naczynia żaroodpornego lub kokilek.
- Z cukru, mąki i masła przygotuj kruszonkę. Przygotowanym ciastem posyp owoce i upiecz wszystko w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Jabłka pod kruszonką. Przepyszny deser na jesień
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Brytyjskie bułeczki śniadaniowe. Podziel się z bliskimi
-
Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami. Śniadanie dla całej rodziny
-
Corn chowder, czyli kremowa zupa kukurydziana
-
Cupcakes piernikowe. Idealne do kawy lub na prezent
-
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? Pudding z drożdżówki
-
Pulled pork, czyli rwana wieprzowina
Zobacz więcej: Desery
-
Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata
-
Mini beza z kremem kokosowym i malinami. Smakowity deser
-
Musujące lody pomarańczowe. Pyszne orzeźwienie
-
Deser z letnimi owocami. Pyszny i lekki
-
Słodkie czekoladowe doniczki. Zaskocz rodzinę
-
Puszyste jagodzianki z kruszonką. Letni klasyk
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Faszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołu
-
Domowa pieczona kiełbasa. Lepsza od sklepowych wyrobów
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
Zobacz więcej: Jabłka
-
Ciasto z jabłkami w polewie śmietanowej. Sezonowy hit
-
Szarlotka warszawska z galaretką. Tradycyjne ciacho na bogato
-
Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?
-
Szarlotka wielowarstwowa. Wypełni zapachem cały dom
-
Jabłecznik z orzechami na bogato
-
Błyskawiczne pączki z jabłkami
Zobacz więcej: Cynamon
-
Masala chai, czyli herbata po indyjsku
-
Palmiery cynamonowe. Ekspresowe słodkości
-
Pierś gęsi duszona w cydrze. Smakuje nie tylko od święta
-
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego. Szybki deser z sezonowymi owocami
-
Tarta tatin z gruszkami. Wymarzony deser na jesień
-
Domowej roboty gorzka czekolada. Kuchnia z tysiąca i jednej nocy
Zobacz więcej: Mąka
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Domowe łazanki
-
Pomysł na tartę. Ostre kuleczki drobiowe w masie serowo-ziołowej
-
Pączki drożdżowe. Wypróbuj przed tłustym czwartkiem
-
Mini pączki z serków homogenizowanych
-
Rogaliki z serka wiejskiego. Kruche i delikatne
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS