A A+ A++

II miejsce dla KGW Klimontowianki za potrawę z gęsiny


W niedzielę 17 października w Parku Etnograficznym w Tokarni odbyło się pierwsze Święto Gęsiny. Imprezie towarzyszył konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z gęsiny. Oczywiście na konkursie nie mogło zabraknąć reprezentacji z Klimontowa. KGW Klimontowianki jak zwykle nie zawiodło. Koło Gospodyń z Klimontowa zajęło II miejsce.

Doceniona potrawa to: udko gęsie faszerowane wątróbką, pieczone na kapuście kiszonej, podane z gołąbkiem z kaszy jęczmiennej na gulaszu z grzybów leśnych Oprócz walorów smakowych bardzo wymagająca komisja doceniła również posiadaną wiedzę na temat sposobu przyrządzania gęsiny. Dyplom oraz nagrodę rzeczową Panie i Panowie z Koła odebrali z rąk Marszałka Województwa Świętokrzyskiego Pana Andrzeja Bętkowskiego.

Źródło Gmina Klimontów

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Na grę FC Barcelona wciąż żal patrzeć”
Następny artykułNie chciał się zgodzić na rozwód. “Miał darmową służącą”