A A+ A++

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Przesmażamy je na oliwie lub maśle, a następnie wrzucamy do garnka, do którego wlewamy bulion. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, a potem wrzucamy do garnka z bulionem. Gotujemy przez około 20 minut, aż dynia stanie się miękka. W tym czasie myjemy pierś z kurczaka i kroimy ją w niewielkie kawałki. Następnie doprawiamy je solą i pieprzem. Do naczynia z mięsem wrzucamy również pokrojoną na plasterki papryczkę chilli oraz imbir. Tak przygotowane kawałki kurczaka wrzucamy na patelnię i przesmażamy na oliwie. Gdy dynia w bulionie się zagotuje, to odstawiamy ją do przesygnięcia, a następnie blendujemy, by uzyskać gładką konsystencję kremu. Do gotowej zupy wrzucamy pikantne kawałki kurczaka i doprawiamy na koniec solą i pieprzem do smaku. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLekkie opóźnienie na placu budowy lądowiska
Następny artykułZaproszenie na II Powiatową Konferencję Pszczelarska