A A+ A++

Mimo pandemicznych utrudnień udało się doprowadzić do finału konkurs na Hrubieszowski Produkt Kulinarny edycja 2020/2021.

Konkursowa komisja, w której znalazła się m.in. starosta Aneta Karpiuk wizytowała kolejne koła gospodyń wiejskich biorących udział w konkursie. Niedawno ogłoszono wyniki tych kulinarnych podróży.

Oto lista laureatów w poszczególnych kategoriach:

Kategoria „Ciasta chleby i inne wypieki”

1. Miejsce – KGW Mieniany „Bułki jaglane”

2. Miejsce – KGW Zosin – „Pieróg z kaszą gryczaną”

3. Miejsce – KGW Wilków – „Ciasto drożdżowe ORLIK”

Wyróżnienie: KGW Kobło – „Bułeczki z kaszą gryczaną”

Kategoria „Napoje alkoholowe i bezalkoholowe”

1. Miejsce – KGW Mołodiatycze „Nalewka śliwkowa”

2. Miejsce – KGW Konopne – „Nalewka z dzikiej róży”

3. Miejsce – KGW Ubrodowice– „Nalewka fiołkowa”

Wyróżnienie: KGW Liski – „Nalewka z czerwonej porzeczki”

Kategoria „Inne produkty regionalne (pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane)”

1. Miejsce – KGW Kułakowice III „Ser kanapkowy”

2. Miejsce – Sołectwo Janki – „Szynka w chlebie cebulowym”

3. Miejsce – KGW Jarosławiec – „Walańce na liściach dębowych”

Wyróżnienie: KGW Kotorów – „Pasztet z dziczyzny”

red.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNawet 3 tys. seniorów odciętych od internetu. “To tak, jakby nam wodę zakręcili”
Następny artykułPolacy to najgorsi turyści na świecie? Piloci i rezydenci wycieczek zdradzają nasze tajemnice