Reklama:
Tekst i zdjęcie:
Hot dog inspirowany kulturą Wschodu.
- Czas przygotowania: do 1 godziny
- Stopień trudności: Średnie
- Liczba porcji: jedna
Składniki:
- bułka , 1 szt.
- parówki, 1 szt.
- sos sojowy, 1 łyżk.
- ocet ryżowy, 1 łyżk.
- kapusta pekińska , 2 łyżk.
- czerwona kapusta, 100 g
- olej sezamowy, 1 łyżk.
- musztarda dijon, 1 łyżk.
- sezam czarny, 100 g
- marchew, 1 szt.
- majonez, 1 łyżk.
- kolendra, 100 g
- limonka, 1 szt.
Sposób przygotowania
Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę (ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki,ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo glazurą sojową, przygotowaną z połączenia sosu sojowego i octu ryżowego.Następnie dodajemy koreańską surówkę kimchi z kiszonej kapusty pekińskiej, świeżej kapusty czerwonej oraz włoskiej, sosu sriracha, sosu sojowego, octu ryżowego, oleju sezamowego, musztardy dijon, białego sezamu i marchewki. Surówkę polewamy sosem czerwonym (połączenie majonezu z sosem sriracha). Hot doga dekorujemy świeżo ściętą kolendrą, czarnym sezamem i za pomocą wykałaczki nadziewamy ćwiartkę limonki na przód bułki
Witaj nieznajomy
Użytkownik
Ilość punktów
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS