A A+ A++

Biała, zielona, czerwona czy czarna – każda herbata powstaje z liści krzewu herbacianego, a o jej unikalnych walorach decyduje proces produkcji i jego poszczególne etapy. W odróżnieniu od innych rodzajów, herbatę białą pozyskuje się tylko z młodych pąków i liści, zbieranych wczesną wiosną z samej góry gałązek herbacianych krzewów i poddanych jedynie suszeniu. Właśnie podczas tego procesu liście nabierają białego lub srebrnego koloru, co w efekcie daje tak jasną barwę naparu i łagodność smaku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAGON PRO PD27SM Porsche Design – 27-calowy monitor 170 Hz, stylistycznie nawiązujący do aut sportowych
Następny artykułLamborghini Urus Performante. Niższy, lżejszy i szybszy