A A+ A++

Zapraszamy na pokaz gotowania wybranych dań śląskich z najnowszej książki rybniczan Aleksandra i Anny Szojerów. Na tle opowieści z czasów PRL-u posmakujemy „kulanych” dań autorów w wydaniu tradycyjnym i współczesnym. Dowiemy się też, co zachwyca w naszej kuchni inne narody. Autorzy książki z rodziną odpowiedzą na pytania i podpiszą egzemplarze książki, które będzie można nabyć na miejscu – słyszymy od organizatorów.

Wydarzenie odbędzie się w Halo! Rybnik w niedzielę 16 października o godzinie 15:00.

Zobacz także

Aleksander Szojer – rybniczanin i podróżnik. Odkrywa regionalne potrawy i ludzi, którzy je przyrządzają. Relacje ze swoich wojaży, przepisy oraz kulinarne podpowiedzi publikuje w „Kukbuku” oraz na posmakujswiata.pl. Wraz z Anną Jassem wydali w 2020 r. „Japoński rok od kuchni – przewodnik po domowej kuchni i zwyczajach Japończyków”. Zawodowo pomaga wyjść z kryzysu jako terapeuta i trener.

Anna Szojer – emerytowana krawcowa i handlowiec, która niestrudzenie gotuje i piecze dla całej rodziny.

Obowiązują zapisy: [email protected]

Obserwuj nasz serwis na:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTo dlatego Krychowiak wybrał Legię. Jeden powód
Następny artykułNauczycielka do Tuska: “Nie odczuwam waszego wsparcia”