oprac. Katarzyna Gileta
4 godziny temu
Zimą chętnie sięgamy po sycące i rozgrzewające dania. Co powiecie na aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą, fasolką szparagową i czerwoną papryką?
3.0
(1 głos)
123RF
Składniki
- 500 g wołowiny
- olej
- 2 duże cebule
- 0,5 l bulionu wołowego
- 500 g ziemniaków
- 500 g zielonej fasolki szparagowej
- 1 papryka
- 250 g pieczarek
- 250 g pomidorów
- sól
- przyprawa do gulaszu
Przepis
- Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
- Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki.
- Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić.
- Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa
-
Rolada z mięsa mielonego. Smacznie i szybko
-
Rolada z indyka faszerowana grzybami i śliwką
-
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
-
Zupa z zielonej soczewicy
-
Domowy kapsalon. Holenderska odpowiedź na gyros
-
Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad
-
Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców
-
Asze reszte – perska zupa z makaronem, grochem i fasolą
-
Belgijska przekąska. Zapiekana cykoria pod beszamelem
-
Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi
Zobacz więcej: Obiad
-
Gołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 roku
-
Pierogi z jagnięciną. Farsz, który zaskoczy cię smakiem
-
Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą
-
Danie Główne: pierogi z morelami
-
Pierogi z bobem i czereśniami. Przełam klasykę!
-
Chrupiąca pita z kurczakiem, bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka
Zobacz więcej: Gulasz
-
Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny
-
Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw
-
Kurczak z warzywami w sosie własnym
-
Potrawka z ciecierzycy z grzybami i papryką
-
Toskański gulasz z ziemniaków i jackfruita
-
Wołowina duszona z czerwoną fasolą
-
Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Kurczak w sosie orzechowym. Błyskawiczny i pyszny obiad
-
Pulpety w sosie marchewkowo-koperkowym, ryż i czerwona kapusta
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
-
Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie
-
Fasolka szparagowa z migdałami
-
Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą
-
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria
-
Fasolka szparagowa w cieście serowym
Zobacz więcej: Papryka
-
Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą
-
Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką
-
Wigilijna papryka faszerowana
-
Papryka pieczona faszerowana cielęciną, kuskusem i ziołami
-
Ryż z mięsem mielonym i warzywami
-
Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Propozycja na jesień. Serowe grzyby
-
Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
-
Gołąbki inne niż wszystkie. Zamiast mięsa dodaj ziemniaki
-
Pierogi ruskie z ciasta ziemniaczanego
-
Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu
-
Pieczone ziemniaki z kminkiem
-
Zostały ci ugotowane ziemniaki z obiadu? Zrób te pyszne kotlety
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa
-
Kiełbasa bałkańska
-
Gulasz austriacki według przedwojennej receptury. Jest pyszny!
-
Bulion po magnacku Ewy Wachowicz. Podaj zamiast rosołu
-
Pieczeń huzarska. Zapomniany specjał polskiej kuchni
-
Zupa pomidorowa z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą. Przełam klasykę
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS