A A+ A++

oprac. Katarzyna Gileta

4 godziny temu

Zimą chętnie sięgamy po sycące i rozgrzewające dania. Co powiecie na aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą, fasolką szparagową i czerwoną papryką?

3.0

(1 głos)

Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający

123RF

Składniki

  • 500 g wołowiny
  • olej
  • 2 duże cebule
  • 0,5 l bulionu wołowego
  • 500 g ziemniaków
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 papryka
  • 250 g pieczarek
  • 250 g pomidorów
  • sól
  • przyprawa do gulaszu

Przepis

  • Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki.
  • Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić.
  • Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający

d2fo9q0

Podziel się opinią

Bądź z nami na bieżąco

na Instagramie

👍Lubię to!

na Facebooku

Komentarze

Trwa ładowanie

.

.

.

  • Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree

    Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree

  • Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

    Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

  • Rolada z mięsa mielonego. Smacznie i szybko

    Rolada z mięsa mielonego. Smacznie i szybko

  • Rolada z indyka faszerowana grzybami i śliwką

    Rolada z indyka faszerowana grzybami i śliwką

  • Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

    Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

  • Zupa z zielonej soczewicy

    Zupa z zielonej soczewicy

d2fo9q0

  • Domowy kapsalon. Holenderska odpowiedź na gyros

    Domowy kapsalon. Holenderska odpowiedź na gyros

  • Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad

    Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad

  • Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców

    Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców

  • Asze reszte - perska zupa z makaronem, grochem i fasolą

    Asze reszte – perska zupa z makaronem, grochem i fasolą

  • Belgijska przekąska. Zapiekana cykoria pod beszamelem

    Belgijska przekąska. Zapiekana cykoria pod beszamelem

  • Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

    Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

Zobacz więcej: Obiad

  • Gołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 roku

    Gołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 roku

  •  Pierogi z jagnięciną. Farsz, który zaskoczy cię smakiem

    Pierogi z jagnięciną. Farsz, który zaskoczy cię smakiem

  • Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą

    Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą

  •  Danie Główne: pierogi z morelami

    Danie Główne: pierogi z morelami

  • Pierogi z bobem i czereśniami. Przełam klasykę!

    Pierogi z bobem i czereśniami. Przełam klasykę!

  • Chrupiąca pita z kurczakiem, bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka

    Chrupiąca pita z kurczakiem, bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka

Zobacz więcej: Gulasz

  • Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny

    Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny

  • Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw

    Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw

  • Kurczak z warzywami w sosie własnym

    Kurczak z warzywami w sosie własnym

  • Potrawka z ciecierzycy z grzybami i papryką

    Potrawka z ciecierzycy z grzybami i papryką

  • Toskański gulasz z ziemniaków i jackfruita

    Toskański gulasz z ziemniaków i jackfruita

  • Wołowina duszona z czerwoną fasolą

    Wołowina duszona z czerwoną fasolą

  • Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny

    Irlandzki sposób na gulasz. Mięsny obiad dla całej rodziny

  • Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

    Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

  • Kurczak w sosie orzechowym. Błyskawiczny i pyszny obiad

    Kurczak w sosie orzechowym. Błyskawiczny i pyszny obiad

  • Pulpety w sosie marchewkowo-koperkowym, ryż i czerwona kapusta

    Pulpety w sosie marchewkowo-koperkowym, ryż i czerwona kapusta

  • Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

    Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

  • Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw

    Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw

Zobacz więcej: Cebula

  • Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

    Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

  • Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

    Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

  • Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

    Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

  • Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

    Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

  • Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

    Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

  • Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?

    Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?

  • Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie

    Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie

  • Fasolka szparagowa z migdałami

    Fasolka szparagowa z migdałami

  • Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą

    Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą

  • Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria

    Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria

  • Fasolka szparagowa w cieście serowym

    Fasolka szparagowa w cieście serowym

Zobacz więcej: Papryka

  • Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą

    Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą

  • Masło czosnkowe - masło z grillowanym czosnkiem i papryką

    Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką

  • Wigilijna papryka faszerowana

    Wigilijna papryka faszerowana

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Papryka pieczona faszerowana cielęciną, kuskusem i ziołami

  • Ryż z mięsem mielonym i warzywami

    Ryż z mięsem mielonym i warzywami

  • Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać

    Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać

  • Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

    Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

  • Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

    Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

  • Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

    Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

  • Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

    Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

  • Propozycja na jesień. Serowe grzyby

    Propozycja na jesień. Serowe grzyby

  • Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska

    Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska

  • Gołąbki inne niż wszystkie. Zamiast mięsa dodaj ziemniaki

    Gołąbki inne niż wszystkie. Zamiast mięsa dodaj ziemniaki

  • Pierogi ruskie z ciasta ziemniaczanego

    Pierogi ruskie z ciasta ziemniaczanego

  • Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu

    Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu

  • Pieczone ziemniaki z kminkiem

    Pieczone ziemniaki z kminkiem

  • Zostały ci ugotowane ziemniaki z obiadu? Zrób te pyszne kotlety

    Zostały ci ugotowane ziemniaki z obiadu? Zrób te pyszne kotlety

  • Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

    Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

  • Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

    Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa

  • Kiełbasa bałkańska

    Kiełbasa bałkańska

  • Gulasz austriacki według przedwojennej receptury. Jest pyszny!

    Gulasz austriacki według przedwojennej receptury. Jest pyszny!

  • Bulion po magnacku Ewy Wachowicz. Podaj zamiast rosołu

    Bulion po magnacku Ewy Wachowicz. Podaj zamiast rosołu

  • Pieczeń huzarska. Zapomniany specjał polskiej kuchni

    Pieczeń huzarska. Zapomniany specjał polskiej kuchni

  • Zupa pomidorowa z mieloną wołowiną i czerwoną fasolą. Przełam klasykę

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDom Kultury ma dyrektora
Następny artykułMiłośniku piwa! Nie zaśmiecaj!