A A+ A++

Glicyryzyna to naturalna substancja występująca w lukrecji. Jest bardzo słodka, około 30-50 razy słodsza od cukru i z tego powodu często używa się jej w przemyśle spożywczym jako środka słodzącego. Dodatkowo bogata w glicyryzynę lukrecja ze względu na jej charakterystyczny smak to składnik wielu produktów, takich na przykład jak:

  • CUKIERKI. Lukrecja to składnik różnego rodzaju słodyczy, szczególnie popularnych w krajach skandynawskich.
  • HERBATA. Niektóre rodzaje herbat zawierają lukrecję, która dodaje im słodkiego, korzennego aromatu.
  • NAPOJE ALKOHOLOWE. Niektóre likiery i piwa dzięki dodatkowi lukrecji zyskują unikalny smak.
  • PRODUKTY PIEKARNICZE. Lukr … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSIATKÓWKA. Pierwsza przegrana LTS. Silny beniaminek
Następny artykułPolicja Łódź: Nie zatrzymała się do kontroli, bo miała zakaz prowadzenia pojazdów