A A+ A++

Istnieje wiele rodzajów herbat i choć wszystkie powstają z takiego samego herbacianego krzewu, to każda z nich, dzięki określonemu sposobowi przetwarzania, zyskuje swój unikalny charakter. A jaka jest zielona? Naprawdę wyjątkowa! Ma bardziej subtelny smak i aromat niż herbata czarna, a także delikatny kolor. Te cechy wynikają z krótszego procesu przygotowania, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane. Jak ją zaparzać? Jeśli nie chcemy utracić tych cennych walorów, pamiętajmy, by nie zalewać jej wrzątkiem, lecz wodą o temperaturze ok. 90°C.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWypadek Szydło. Jest wyrok sądu w Krakowie
Następny artykułWynajem wózków widłowych to opłacalna decyzja czy strata pieniędzy? Przekonaj się!