A A+ A++

Towarzystwo Przyjaciół Goworowszczyzny udostępniło publikację pod tytułem  ‘Tradycje kulinarne seniorów… czyli jak ja ugotuję – każdemu smakuje!”. Nawiązuje ona do  tradycyjnych dań z Mazowsza i ma na celu promocję tych smaków.

W publikacji, którą można pobrać ze strony www.goksirgoworowo.pl spisano receptury pochodzące z siedemnastej edycji konkursu ‘Więcej życia w życiu. Tradycje kulinarne seniorów”, który odbył się w Ośrodku Edukacji Regionalnej w Lipiance – Polskim Centrum Gotowania. Znalazły się tam m.in.: ciasto drożdżowe na noc, jabłecznik, malinówka Jasi, nalewka Babci Jadzi, sok pomidorowy, sałatka ziemniaczana, domowy smalec ze skwarkami, kapusta z kaszą, filet z kurczaka w miodzie, prośnianki marynowane, szynka z wędzarni i wiele innych.

Redakcją elektronicznej książki kulinarnej zajęły się Agata Majk, Ewelina Sadowska, Beata Bednarczyk.

Zadanie pod nazwą ‘Więcej życia w życiu. Tradycje kulinarne seniorów” jest współfinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.

Fot. www.goksirgoworowo.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak wybrać nowoczesną kanapę do salonu?
Następny artykułRosyjscy hakerzy zaatakowali w czasie pandemii