A A+ A++

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. Pierwsza odsłona projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe została ciepło przyjęta i spotkała się z dużym zainteresowaniem. W drugim odcinku gościmy w jednym z najbardziej znanych lokali w Kędzierzynie-Koźlu – U Freda. To karczma z tradycją i historią. Przekonajcie się, że kuchnia śląska, przygotowywana z wielką pieczołowitością potrafi przetrwać nawet najgorszy czas. I nie trzeba tu zmieniać żadnego menu, bo te smaki bronią się same, również w wersji na wynos. Poznajcie niezwykłego człowieka – maratończyka, dla którego długi dystans to nie problem, dlatego mimo pandemii lokal funkcjonuje nadal i serwuje mieszkańcom naprawdę pyszną kuchnię.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułIle zarabia Joe Biden? Prezydent USA zgłosił znaczny spadek dochodów
Następny artykułBielsko-Biała: Ciągle pada. Stany ostrzegawcze przekroczone