A A+ A++

Opolskie restauracje z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia przygotowały specjalne oferty dla klientów. Na złożenie zamówienia nie zostało już wiele czasu. Sprawdziliśmy w kilku miejscach, ile w Opolu kosztują dania na wigilijny stół.

Lokalne gastronomiczne, jak co roku, w okresie przedświątecznym, przygotowują specjalne menu. Oprócz tradycyjnych potraw możemy zamówić też te nieco bardziej wyszukane lub wybrać słodkie wypieki. W większości restauracji zamówienia przyjmowane są do drugiego tygodnia grudnia, dlatego warto już teraz przemyśleć wybór.

Restauracja Opolanka

Opolanka, która znajduje się przy ul. Żerkowickiej, przygotowała dla klientów ofertę cateringową pełną tradycyjnych potraw. – Nasze doświadczenie pozwoliło nam stworzyć wyjątkowe menu, które zostało starannie przygotowane przez najlepszych kucharzy – czytamy w ofercie restauracji. W Opolance można między innymi zamówić staropolski bigos w cenie 42 zł za kilogram, sałatkę jarzynową za 48 zł, litr barszczu czerwonego na naturalnym zakwasie za 25 zł lub uszka z grzybami leśnymi w cenie 62 zł za kilogram. Wigilijne menu zawiera także wędliny oraz wędzone ryby. Kilogram karpia to koszt 79 zł. Ciekawą opcją jest też żurek na maślance z pulpetami z karpia, za litr zupy zapłacimy 72 zł. Zamówienia przyjmowane są do 20 grudnia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Chamstwo” w miejskiej bibliotece. Z czytelnikami spotkał się prof. Kacper Pobłocki
Następny artykułPo pierwszej rundzie rozgrywek II ligi tenisa stołowego, najlepsze Kcynianki!