Wracamy do niedzielnej akcji Klubu HDK przy PCK Wieluń. Na krwiodawców czekała przepyszna zalewajka gaszyńska. Zupa powstała na warsztatach kulinarnych „Przy jednym stole” zorganizowanych przez fundację Made in Wieluń z udziałem KGW Gaszyn. Inicjatywa była dofinansowana z Budżetu Obywatelskiego Województwa Łódzkiego. Katarzyna Krawczyk rozmawiała na ten temat z Elżbietą Gronowską z KGW Gaszyn oraz Karolem Tomczykiem, prezesem fundacji Made in Wieluń. Dowiecie się też o wieluńskim Jarmarku Bożonarodzeniowym i akcji organizowanej w Gaszynie dla seniorów.
Wspomniany Jarmark Bożonarodzeniowy zostanie zorganizowany na placu Kazimierza Wielkiego w Wieluniu w niedzielę 17 grudnia w godzinach od 10:00 do 17:00. Zgłoszenia wystawców są przyjmowane do 8 grudnia.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS