Szefem kuchni jest tu znany trójmiejski foodies Kamil Kołodziejski. Przez lata pracował w restauracji Sztuczka, jednak postanowił pokierować swoją karierę samodzielnie i tak znalazł się w Mariacka 1.
– Dostałem możliwość wprowadzenia swoich pomysłów, autorskiej kreacji kuchni i budowania zespołu od nowa – mówi Kołodziejski. – Przez lata pracowałem w Gdyni i w Sopocie, trudno było mi się dopasować do tego miejsca. Goście na Głównym Mieście są skrajni: są turyści, którzy chcieliby zjeść proste dania w przystępnych cenach. Pierwsza karta była dla nich zbyt skomplikowana. Z drugiej strony przychodzili i przychodzą tu goście, którzy szukają nieoczywistych dań i spokoju od zgiełku.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS