Giancarlo Russo czarował kulinarnymi sztuczkami mieszkańców Gorzowa Śląskiego! Spotkanie z mistrzem kuchni włoskiej nie było jedynie ucztą dla podniebienia, bowiem organizatorzy przygotowali także szereg atrakcji towarzyszących.
Niedzielny gość to prekursor kuchni włoskiej w Polsce. Jedyny w Polsce oficjalny kucharz przygotowujący dania dla dwóch Papieży: Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek papieskich do Polski. Były oficjalny kucharz Episkopatu Polski. Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku Polskim.
Niezwykły kucharz, w niedzielę 18 sierpnia w parku w Gorzowie Śląskim, wspólnie z mieszkańcami, przygotował aż 400 porcji penne con funghi oraz 100 porcji tiramisu!
Można było spróbować także lokalnych specjałów. Swoje stoiska mieli między innymi: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie, masarnia z Jam czy Włosi z Fattoria Italiana z Olesna.
Ekipa Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Gorzowie Śląskim „wyprodukowała” niezliczoną ilości popcornu i waty cukrowej dla najmłodszych. Parzyła też kawę dla nieco starszych i częstowała ciastami z Cukiernia Godyla.
Impreza miała wiele atrakcji towarzyszących, między innymi animacje dla dzieci organizowane przez Planetę Zabawy. Było też dużo ekologii – ulotki, duża plenerowa gra ekologiczna, zabawy w segregowanie śmieci. Można też było popływać w basenie w zamkniętej kuli, pojeździć konikami ze stadniny Jemen w Jastrzygowicach czy ciuchcią, zakręcić kołem fortuny Gazety Oleskiej. Pokaz sztuki karate dali zawodnicy i zawodniczki kluczborskiego Klubu Karate.
*- Zdjęcia: Urząd Miejski w Gorzowie Śląskim.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS