A A+ A++

Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Durągu właśnie wróciły z nagrania programu „Kulinarne Potyczki”, realizowanego przez Telewizję Polską Oddział w Bydgoszczy.

Program, w którym rywalizowały ze sobą Koła Gospodyń Wiejskich polegał na zaprezentowaniu dwóch tradycyjnych potraw regionalnych, które oceniane były przez krytyka kulinarnego, właściciela i szefa kuchni restauracji Piernicova w Toruniu, uczestnika i laureata wielu kulinarnych konkursów Bartłomieja Witkowskiego oraz Artura Moroza szefa kuchni i restauratora, specjalistę od ryb i gęsiny. Tak znamienite jury zobowiązuje do wzniesienia się na najwyższy poziom swoich umiejętności.

Bardzo ważne było zaprezentowanie swojej kuchni regionalnej w jak najlepszej odsłonie, oddając jej charakter. Temu nie lada zadaniu dziewczyny z Durąga sprostały, ich potrawy okazały się smaczniejsze niż te z Podkarpacia. Przygotowana przez nie zupa rybna z pięciu gatunków ryb mazurskich jezior podbiła podniebienia znamienitego jury. Więcej w programie, o którego emisji poinformujemy w najbliższym czasie.

Źródło: Gmina Ostróda

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTa Osa już nikogo nie użądli. RAM II to bat na rosyjskie systemy rakietowe
Następny artykułDroga dla rowerów, po której nie da się jeździć. Zdaniem drogowców wszystko jest w porządku