A A+ A++

28. sezon “Kuchennych rewolucji” rozpoczął się w restauracji Gusto Kuchnia i Wino w Bydgoszczy. Lokal prowadzi małżeństwo – Kuba i Ania. Wcześniej zajmowali się małym bistrem, które zaczęło się rozrastać, więc postawili na większy lokal. Remont nowego miejsca okazał się studnią bez dna, a klientów brakowało. Co na to Gessler?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

“Kuchenne rewolucje” w Bydgoszczy

Po posmakowaniu pierwszych dań źle nie było. Tatar trafił w gusta restauratorki. Przy śledziu uznała, że jest sztywny i “niejadalny”. Pokusiła się nawet o stwierdzenie: – Sztywny wibrator śledziowy. Tego typu spośnych żartów w pierwszym odcinku nie brakowało.

Jednak nie powinno to nikogo dziwić. Gessler lubi pikanterię i to nie tylko jeśli chodzi o jedzenie. Swego czasu prowadziła program “Sexy kuchnia Magdy Gessler”, gdzie pokazywała widzom, jak w seksowny sposób gotować potrawy, które należą do grupy afrodyzjaków.

Ale wracając do restauracji Gusto Kuchnia i Wino, test jedzenia przy kolejnych daniach nie poszedł pomyślnie. Okazało się, że to nie jedyny problem właścicieli. Zadłużenia Kuby i Ani sięgały 600 tys. zł. Pieniądze pożyczone od banku, rodziny i znajomych wydali na remont lokalu, który w dodatku nie jest ich własnością… Ale chociaż co do czystości Gessler nie miała żadnych uwag. Można było od razu przystąpić do gotowania.

Metamorfoza Gusto Kuchnia i Wino w Dzikowisko

Pomysł restauratorki po przyjrzeniu się restauracjom w Bydgoszczy był jasny i klarowny. W rejonie brakowało różnorodności w kuchni. Wszyscy serwowali kurczaka, wieprzowinę i klasyczne zupy. Dlatego w Dzikowisku (nazwa zmieniona przez Magdę Gessler) pojawiła się dziczyzna. Sałata z dziczyzną, marynowane grzybki, marynowane borówki, rosół z dziczyzny, bigos, kotlet schabowy z dzika – tak prezentuje się nowe menu.

W czasie wspólnego gotowania nie zabrakło kolejnego żartu Gessler: – To jest potęga nie por. Wygląda to trochę seksy, ale też jest bardzo smaczne – mówiła, wrzucając pora do rosołu. Kuba – właściciel, był pod wrażeniem zdolności restauratorki. – Jaram się, jak można fantastycznie gotować z panią Magdą.

Udana rewolucja w Bydgoszczy

Zmiany nastąpiły nie tylko w kuchni, ale też na sali. Bezpłciowe miejsce, któremu brakowało charakteru, zmieniło się w ciepłą i przytulną przestrzeń o zielono-żółtych barwach. Na ścianach zagościły zdjęcia dzików i jeleni. Klienci byli zachwyceni jedzeniem podczas głównej kolacji. A jak zareagowała restauratorka, kiedy wróciła po czterech tygodniach?

Lokal pękał w szwach. – Rzadko spotykamy się z restauracją, która jest pełna po moim powrocie i to jest strasznie miłe, że apetyt jest na to miejsce – powiedziała Gessler. Po spróbowaniu dań werdykt był jednoznaczny: jest przepysznie.

W 51. odcinku podcastu “Clickbait” typujemy, kto zgarnie Oscara, a kto będzie musiał obejść się smakiem. Kto naszym zdaniem zgarnie najwięcej statuetek? Przekonaj się, słuchając nas na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, w Audiotece czy Open FM. Możesz też posłuchać poniżej:

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWypadek w Lipinkach
Następny artykułDopłaty i uprawy buraków cukrowych. Podpowiedzi dla rolników