Olej nie jest jedynym produktem, którego nie trzeba przechowywać w lodówce. Warto dokładnie przeanalizować zawartość swojej lodówki, ponieważ może się okazać, że większość znajdujących się w niej produktów niepotrzebne zabiera miejsce. Dotyczy to przede wszystkim warzyw i owoców. Wiele z nich może w lodówce stracić swoją naturalną twardość lub charakterystyczny smak. Innym niebezpieczeństwem jest to, że warzywa i owoce przestaną dojrzewać i staną się niesmaczne. Dotyczy to np. pomidorów czy awokado. Poza ww. produktami w lodówce nie należy przechować również cebuli, czosnku, melona, mango, papryki, ziemniaków, szparagów, pieczywa i kawy. Lodówka jest od przechowywania przede wszystkim ryb, mięs, nabiału oraz produktów, które potrzebują niskiej temperatury.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS