A A+ A++

Fuczki to nieco już zapomniane danie, pochodzące z ubogiej kuchni łemkowskiej. Proste w wykonaniu i cudowne w swej prostocie niczym placki ziemniaczane z tą różnicą, że fuczki są plackami z kiszonej kapusty. Znają je wszyscy miłośnicy Bieszczad, ale pokochają także ci, którzy będą w stanie docenić niebywałą chrupkość placków z mocną nutą cząbru i kminku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAdam Bodnar ponownie pisze do premiera w sprawie wyboru kandydata na sędziego unijnego trybunału
Następny artykułW Częstochowie: Przyjechał z Holandii odwiedzić rodzinę. Trafił do aresztu