A A+ A++

Przedstawiciele Yuki bronią się, argumentując, że zagrożenie ze strony dodatków azotynowych stosowanych w wędlinach zostało opisane w licznych opracowaniach naukowych. Jednym z nich jest opublikowany 14 stycznia 2021 r. raport francuskich parlamentarzystów na temat soli azotowanych, w którym czytamy, że „wędliny są rakotwórcze i dodanie azotynów oraz azotanów powoduje, a przynajmniej wzmacnia, tę rakotwórczość”.

– Dla nas to prawdziwa próba lobby wędliniarskiego, by zaszkodzić Yuce. Aby uniemożliwić jej informowanie konsumentów – skomentowała wyroki dla dziennika „Le Monde” Julie Chapon, szefowa Yuki.

Założyciele start-upu Yuka SAS: rodzeństwo: Julie Chapon i jej bracia: Benoît i François Martin


Założyciele start-upu Yuka SAS: rodzeństwo: Julie Chapon i jej bracia: Benoît i François Martin

Fot.: Yuka

„Oczernianie” kiełbas i szynek

Do ni … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułElektryczne taksówki z nowatorskim ładowaniem na postoju
Następny artykułElatec Receives Patent for USB Rotary Connector