A A+ A++

Jednak pierwowzór flanu nie był tam traktowany jako deser, potrawę jadano zwykle z warzywami, serem, mięsem, rybą albo owocami morza. Dopiero, gdy potrawa dotarła do Hiszpanii zaczęto wzbogacać ją także słodkimi dodatkami, początkowo miodem, a z czasem także karmelizowanym cukrem, który szybko stał się obowiązkowym elementem specjału, a przynajmniej jego najbardziej klasycznej wersji, zwanej flan casero.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBanki w USA i Europie dostały polecenie przygotowania się na rosyjskie cyberataki
Następny artykułPowiatowy Rzecznik Konsumentów o kradzieżach pieniędzy z konta