Obecnie przepisy pozwalają pracodawcom na odpisanie od składki ZUS kwoty do 450 złotych miesięcznie na jednego pracownika, co stanowi istotne udogodnienie i zachętę do wspierania zdrowego stylu życia wśród zatrudnionych.
W rozporządzeniu ministra pracy i polityki socjalnej z dnia 18 grudnia 1998 r. w sprawie szczegółowych zasad ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe wskazano, co nie stanowi podstawy wymiaru składek. Jest to m.in. wartość finansowanych przez pracodawcę posiłków udostępnianych pracownikom do spożycia bez prawa do ekwiwalentu z tego tytułu oraz wartość otrzymanych przez pracowników bonów, talonów, kuponów i kart przedpłaconych uprawniających do nabycia wyłącznie posiłków w placówkach gastronomicznych lub handlowych – do wysokości nieprzekraczającej miesięcznie kwoty 450 zł.
Dyrektor HR SmartLunch Artur Dzięgielewski w rozmowie z redakcją Dziennik.pl wskazał, że to rozwiązanie niesie za sobą szereg korzyści dla pracodawcy. Zapewnieni … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS