A A+ A++

Obecnie przepisy pozwalają pracodawcom na odpisanie od składki ZUS kwoty do 450 złotych miesięcznie na jednego pracownika, co stanowi istotne udogodnienie i zachętę do wspierania zdrowego stylu życia wśród zatrudnionych.

W rozporządzeniu ministra pracy i polityki socjalnej z dnia 18 grudnia 1998 r. w sprawie szczegółowych zasad ustalania podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe wskazano, co nie stanowi podstawy wymiaru składek. Jest to m.in. wartość finansowanych przez pracodawcę posiłków udostępnianych pracownikom do spożycia bez prawa do ekwiwalentu z tego tytułu oraz wartość otrzymanych przez pracowników bonów, talonów, kuponów i kart przedpłaconych uprawniających do nabycia wyłącznie posiłków w placówkach gastronomicznych lub handlowych – do wysokości nieprzekraczającej miesięcznie kwoty 450 zł.

Dyrektor HR SmartLunch Artur Dzięgielewski w rozmowie z redakcją Dziennik.pl wskazał, że to rozwiązanie niesie za sobą szereg korzyści dla pracodawcy. Zapewnieni … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTragiczne rozwiązanie zagadki jej zaginięcia.
Następny artykułZmarł Dariusz Franek