Diana Rusiłowicz
Znudziła ci się fasolka szparagowa z zasmażaną bułką tartą? usmaż ją w cieście serowym. Taka fasolka do doskonała przekąska, która błyskawicznie znika z talerza. Świetnie komponuje się z dowolnym dipem. Przepis z bloga “Di bloguje”.
5.0
(1 głos)
Di bloguje
Fasolka szparagowa w cieście serowym
Składniki
Ciasto:
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą)
- 2-3 łyżki startego parmezanu
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżki octu spirytusowego
- sól do smaku (około 1/3 łyżeczki)
Dodatkowo:
- osolona woda do ugotowania fasolki
- mąka pszenna
- olej do głębokiego smażenia
Przepis
- Fasolkę ugotować (nie rozgotować!) w osolonej wodzie, a następnie odcedzić i lekko osuszyć.
- Przed gotowaniem należy ją umyć i poodcinać końcówki.
- Jajko zmiksować z mlekiem i mąką.
- Dodać sól i starty parmezan.
- W dużej łyżce rozmieszać (nad miską z ciastem) sodę z octem.
- Mieszaninę (będzie mocno się pienić) natychmiast dodać do ciasta i wymieszać.
- Każdą fasolkę dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście.
- Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor.
- Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać.
Fasolka szparagowa w cieście serowym
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Pasta jajeczna. Hit na śniadanie
-
Placuszki na pobudkę. Pokochasz poranki
-
Chołodziec na kwaśnym mleku. Chłodnik z sokiem z ogórków kiszonych
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Drobiowe kotleciki Szu Szu. Posmakują dzieciakom
-
Kruche ciasteczka z masą krówkową. Trudno się im oprzeć
-
Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
-
Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru
-
Zupa ze świeżych ogórków z sokiem z ogórków małosolnych
-
Drożdżowe bułeczki z musem z jabłek. Idealne dla dzieci do szkoły
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Sałatka grzybowa polana. Pięknie wygląda, pysznie smakuje
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Ziemniaki po nelsońsku. Tani, prosty i pyszny obiad
-
Kapuściane placuszki. Regionalny przysmak
-
Faszerowana dynia. Słodki smak jesieni
-
Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę
-
Pizza z białym sosem i frankfurterkami. Klasyka w nowym wydaniu
-
Pizza z białym sosem i frankfurterki. Domowe ciasto i pyszne dodatki
-
Chaczapuri według receptury z 1914 roku
-
Wykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.
-
Placuszki na pobudkę. Pokochasz poranki
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Kotlety drobiowe z kabanosami, cukinią i serem. Konkurencja dla schabowych
-
Sałatka grzybowa polana. Pięknie wygląda, pysznie smakuje
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie
-
Fasolka szparagowa z migdałami
-
Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą
-
Pierś kurczaka pieczona w liściu chrzanu, fasolka szparagowa i mizeria
-
Fasolka szparagowa z pomidorami w sosie z harrisą. Sezonowy obiad
-
Pasta kanapkowa z prażonego słonecznika
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Sałatka serowa z groszkiem i rzodkiewką
-
Rogaliki z szynką, serem i czerwonym pesto. Szybka przekąska
-
Ziemniaki w mundurkach faszerowane
-
Sałatka z żółtego sera, kukurydzy i winogron
Zobacz więcej: Jajka
-
Jajko zapiekane w bekonie. Na dobry początek dnia
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Kotleciki jajeczne z niskim indeksem glikemicznym
-
Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
-
Lukier rumowy – ucierany
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS