Polską żywność ekologiczną często wybieramy nie tylko z pobudek patriotycznych, ale też z uwagi na przywiązanie do tradycji i zaufanie, jakim obdarzamy tutejszych producentów. Wśród polskich producentów coraz większą popularnością cieszy się ekologiczny nabiał: ekomozzarella i ekomasło, które są nie tylko smaczne, ale także posiadają ponadprzeciętne właściwości odżywcze. Oba produkty powstają z najwyższej jakości mleka, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów i dodatków. Mają ceniony przez konsumentów prosty skład, będący obecnie jednym z głównych wyznaczników zdrowego, naturalnego i bezpiecznego produktu. Kolejnym wyznacznikiem ich jakości jest certyfikat Zielonego Listka będący gwarancją ekologicznego pochodzenia i wybornego smaku.
Ekomasło jest obowiązkowym dodatkiem do codziennych kanapek, ale też np. wspaniale wzbogaca smak ciast i kremów. Ekomozzarella jest najważniejszym składnikiem uwielbianej przez dzieci pizzy czy wszelkiego rodzaju zapiekanek z warzywami czy mięsem.
Wybór ekologicznego nabiału to korzyści dla ciebie i innych. Spożywając ekomasło i mozzarellę, aktywnie dbasz o zdrowie i środowisko naturalne, a jednocześnie wspierasz zaangażowanych rolników i polskich przedsiębiorców.
Dziękujemy, że jesteś z nami!
Materiał partnera: Polmlek
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS