A A+ A++

Polską żywność ekologiczną często wybieramy nie tylko z pobudek patriotycznych, ale też z uwagi na przywiązanie do tradycji i zaufanie, jakim obdarzamy tutejszych producentów. Wśród polskich producentów coraz większą popularnością cieszy się ekologiczny nabiał: ekomozzarella i ekomasło, które są nie tylko smaczne, ale także posiadają ponadprzeciętne właściwości odżywcze. Oba produkty powstają z najwyższej jakości mleka, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów i dodatków. Mają ceniony przez konsumentów prosty skład, będący obecnie jednym z głównych wyznaczników zdrowego, naturalnego i bezpiecznego produktu. Kolejnym wyznacznikiem ich jakości jest certyfikat Zielonego Listka będący gwarancją ekologicznego pochodzenia i wybornego smaku.

Ekomasło jest obowiązkowym dodatkiem do codziennych kanapek, ale też np. wspaniale wzbogaca smak ciast i kremów. Ekomozzarella jest najważniejszym składnikiem uwielbianej przez dzieci pizzy czy wszelkiego rodzaju zapiekanek z warzywami czy mięsem.

Wybór ekologicznego nabiału to korzyści dla ciebie i innych. Spożywając ekomasło i mozzarellę, aktywnie dbasz o zdrowie i środowisko naturalne, a jednocześnie wspierasz zaangażowanych rolników i polskich przedsiębiorców.

Dziękujemy, że jesteś z nami!

Materiał partnera: Polmlek

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł86-latek zginął w pożarze
Następny artykułSprzedaż w systemie ratalnym – jak zorganizować?