A A+ A++

Na dziś polski przewoźnik zaplanował osiem rejsów w ramach operacji LOT do Domu, między innymi z Wielkiej Brytanii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych.

Dzisiaj samoloty LOT-u przywiozą do kraju podróżnych z Londynu, Edynburga, Dublina, Reykjaviku, Seulu, Singapuru, Bangkoku i Chicago.

Z kolei na jutro, 3 kwietnia, przewoźnik zaplanował rejsy z Londynu, Helsinek, Oslo, Alicante, Nicei, Tbilisi i Tokio, a na pojutrze, 4 kwietnia, z Londynu, Saint Helier (Wyspy Normandzkie), Dublina, Oslo, Las Palmas, Goa, Delhi, Chicago i Toronto.

CZYTAJ TEŻ: LOT do Domu – ponad 36 tysięcy pasażerów w 11 dni

Operacja LOT do Domu, której celem jest zwiezienie do kraju Polaków i uprawnionych cudzoziemców, którzy utknęli za granicą po zamknięciu polskich granic dla samolotów rejsowych, trwa od 15 marca. Jak poinformował już tydzień temu szef Kancelarii Premiera Michał Dworczyk, jej zakończenie planowane jest na 5 kwietnia. Tego dnia mają się odbyć loty z Londynu, Sztokholmu, Bergen i Zurychu.

– Już teraz możemy powiedzieć, że w ramach programu zrealizowanych zostanie łącznie prawie 400 rejsów, a ponad 45 tysięcy Polaków trafi do kraju – powiedział Dworczyk w rozmowie z PAP-em. – Oczywiście nie wykluczamy kolejnych rejsów, ale będą to już raczej pojedyncze wyloty, po zakończeniu programu realizowanego w obecnym kształcie – dodał.

ZOBACZ: LOT kończy akcję LOT do Domu

Przedsiębiorstwo Państwowe „Porty Lotnicze”, które zarządza Lotniskiem Chopina, poinformowało, że od dzisiaj od godziny 15 obowiązywać będą nowe zasady poruszania się po terminalu. Będą mogli w nim p … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTen człowiek władał kuchnią na dworze Stanisława Augusta. Kim był i co gotował Paweł Tremon?
Następny artykułNiebieski barwnik spożywczy. Jak przygotować błękitne dania?