A A+ A++

Mszana Dolna. Dziś o godzinie 17:06 na antenie TVP 3 Kraków wyemitowany zostanie reportaż, w którym wystąpią Partnerzy Zagórzańskich Dziedzin.

Cztery zagórzańskie potrawy – sapka, zupa z korpieli na mleku, razowy kołoc na słono i pierogi z suszonymi śliwkami stały się przykładem funkcjonowania innowacyjnych form funkcjonowania krótkich łańcuchów dostaw żywności i produktu lokalnego w działaniach kół gospodyń wiejskich.

Pod koniec października w nagraniu reportażu wzięły udział „dziedzinne” stowarzyszenia: Śwarne Baki z KGW Łętowe oraz kapela rodziny Kościelniaków z Olszówki działająca w ramach Stowarzyszenia Miłośników Kultury Góralskiej Pod Cyrlom z Olszówki. Studio nagrań zorganizowano w gościnnych progach Moniki i Józefa Kościelniaków

– Tych, którym nie uda się obejrzeć dokumentu w czwartek, zapraszamy do obejrzenia jego powtórki, 3 grudnia o godz. 20.15 – zachęcają kreatorzy Zagórzańskich Dziedzin.

Operacja „Innowacyjne formy funkcjonowania krótkich łańcuchów dostaw żywności – Produkt lokalny w działaniach kół gospodyń wiejskich” realizowana jest przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach. Reportaż zrealizował zespół TVP 3 Kraków.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł08 grudnia: Spektakl „Czerwony Kapturek i wilczy prezent” – Lądek-Zdrój
Następny artykułPrywatna składka zdrowotna = prywatna opieka medyczna