Polskie cukiernie znalazły się na liście najlepszych lokali tego typu na świecie, tworzonej przez byłego francuskiego dyplomatę Philippe’a Faure’a we współpracy z doświarczonymi dziennikarzami i krytykami kulinarnymi. Z dziesięciu miejsc z Polski aż siedem jest z Warszawy.
O nowej liście najlepszych cukierni na świecie – La Liste 2022 – pisze „Rzeczpospolita”. Głównym twórcą projektu jest Philippe Faure, były francuski dyplomata, ambasador Francji w Maroku, Meksyku i Japonii, obecnie działający w branży gastronomicznej i turystycznej. Oprócz niego w przygotowaniu aplikacji La Liste uczestniczą doświadczeni dziennikarze i krytycy kulinarni z całego świata, m.in. Jean-Claude Ribaut z „Le Monde” czy Philip Sweeney z brytyjskiego „Independenta” i „Food and Travel Magazine”.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS