A A+ A++

13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych. W związku z tym warto przyjrzeć się najgorszym błędom, które popełniamy podczas ich przygotowywania. Czego trzeba unikać?

Dzień Placków Ziemniaczanych 2021

Placki ziemniaczane to ulubiona potrawa wielu osób. Są nie tylko smaczne, ale także proste w przygotowaniu. 

Sprawdzą się zarówno na obiad, jak i kolację. Świetnie smakują z gulaszem lub w wersji na słodko z cukrem i śmietaną.

Jak przygotować placki ziemniaczane?

Do przygotowania placków ziemniaczanych potrzebujemy kilograma ziemniaków, łyżkę mąki pszennej, pół cebuli, dwa jajka oraz sól i olej.

Przygotowywanie placków ziemniaczanych jest bardzo proste. Pierwszym krokiem jest starcie obranych ziemniaków na tarce. Z tak powstałej masy należy odcisnąć nadmiar wody. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Pani Krysia niczym wielka tajemnica…”
Następny artykułFinisz eliminacji mundialu i panczenowy Puchar Świata w kanałach sportowych Polsatu