1 godz. 15 minut temu
13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych. W związku z tym warto przyjrzeć się najgorszym błędom, które popełniamy podczas ich przygotowywania. Czego trzeba unikać?
Placki ziemniaczane to ulubiona potrawa wielu osób. Są nie tylko smaczne, ale także proste w przygotowaniu.
Sprawdzą się zarówno na obiad, jak i kolację. Świetnie smakują z gulaszem lub w wersji na słodko z cukrem i śmietaną.
Do przygotowania placków ziemniaczanych potrzebujemy kilograma ziemniaków, łyżkę mąki pszennej, pół cebuli, dwa jajka oraz sól i olej.
Przygotowywanie placków ziemniaczanych jest bardzo proste. Pierwszym krokiem jest starcie obranych ziemniaków na tarce. Z tak powstałej masy należy odcisnąć nadmiar wody.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS