A A+ A++

W roku w Szkole Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Łękach Szlacheckich odbyło się nietypowe święto – Tydzień Dyni. Było radośnie, słodko, kolorowo, a przede wszystkim – pysznie!

Podczas „Tygodnia dyni” każda klasa – począwszy od Punktu Przedszkolnego a zakończywszy na klasie VIII – przygotowała poczęstunek. Podstawowym składnikiem wszystkich przekąsek, deserków, soków, ciast i innych smakołyków, które znalazły się na stanowiskach degustacyjnych, była dynia.

– Dodatkowo uczniowie na zajęciach z wychowawcami rozmawiali o wszechstronnym wykorzystaniu dyni w kuchni oraz zapoznali się z jej odżywczymi właściwościami. Wykorzystując i promując tak znakomite wartości odżywcze dyni, nasi uczniowie przygotowali pyszne smakołyki z dyni. Na przerwach każdy mógł się poczęstować wybraną przekąską i zapoznać się z jej przepisami. Wszystkie smakołyki rozeszły się w ekspresowym tempie, co świadczy o powodzeniu akcji – mówią organizatorzy „Tygodnia Dyni”.

Koordynatorami tego przedsięwzięcia była pani Joanna Błaszczyk oraz wszyscy wychowawcy klas. – Serdecznie dziękujemy rodzicom naszych uczniów za pomoc, przygotowanie wspaniałych dyniowych wypieków, deserków, przetworów i soczków oraz dekoracji na kiermasz słodkości. Kolejne kulinarne akcje przed nami! Zapraszamy do udziału i czekamy z niecierpliwością – dodają.

reklama


Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDwie kolizje na al. Bielskiej
Następny artykułDzieci z ząbkowskich świetlic środowiskowych wzięły udział w zawodach