A A+ A++

Kierując się porzekadłem, że każdy się bawi, jak lubi, domyślam się, że macie swoje ulubione zestawy składników, ale być może zainspirują was moje propozycje. Pierwszy zestaw jest prosty i obejmuje nduję oraz ricottę. Ser należy położyć w sąsiedztwie mięsa po wyciągnięciu pizzy z pieca. Zneutralizuje on ostrość. Wierzcie mi, że to jedno z ciekawszych przeżyć, kiedy już wydaje się, że ostra nduja zaraz zacznie palić gardło, ale z pomocą przychodzi aksamitna ricotta. Kolejne połączenie to neapolitańskie salami, miód i gruszka. Gruszkę warto dodać na ok. 2 do 3 minut przed wyciągnięciem ciasta z piekarnika, a po wyjęciu całość delikatnie posmarować miodem. Trzeci z moich ulubionych zestawów to niebieski ser pleśniowy, na którym ląduje salami, a następnie pomidor. Plastry pomidora należy położyć chwilę przed wyjęciem pizzy. Oczywiście jako sera na podkład we wszystkich przypadkach najlepiej używać tartej mozzarelli.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHrubieszów: Patrycja wśród finalistów z całego świata
Następny artykułAndrzej Duda: Od początku mówiłem, że przyjęcie kolejnych pakietów sankcji jest bardzo ważne