Mąkę przesypać do miski. Dodać pokruszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Całość zalać ciepłym mlekiem i odstawić na czas przygotowania jabłek. Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Następnie do ciasta wbić jajko oraz wsypać cukier waniliowy i wszystko razem porządnie wyrobić oraz połączyć z jabłkami.
Ciasto nabierać łyżką stołową i kłaść na uprzednio rozgrzany olej.
Aby ciasto nie przywierało do łyżki, należy ją maczać w gorącym oleju. Racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS