A A+ A++

Do dużej miski przesiewamy mąkę pszenną i razową, dodajemy sól, cukier, drożdże, masło i wodę, a następnie wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę i pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość dzielimy je na dwie części. Dwie keksówki smarujemy masłem, wysypujemy otrębami. Przekładamy do nich ciasto, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny. Chleb pieczemy przez 15 minut w temperaturze 230 stopni C, potem zmniejszamy temperaturę do 190 stopni C i pieczemy kolejne 15-20 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosyjskie wojska w Doniecku? Są najnowsze nagrania
Następny artykułPunkt Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta nieczynny do odwołania!