Do miski wyspać płatki owsiane, dodać mąkę, sodę, sól, orzechy, cukier i wymieszać łyżką. Dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać, można rękoma, powstaną wilgotne okruchy. Do blaszki o wymiarach 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, przełożyć 2/3 masy owsianej, wyrównać i docisnąć. Wierzch posmarować konfiturą malinową i poukładać maliny. Na maliny wyłożyć pozostałą masę owsianą. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C na funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika.
Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty deser ostrożnie wyjąć z blaszki (chwytając za papier do pieczenia) i pokroić go na prostokąty.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS