A A+ A++

Do miski wyspać płatki owsiane, dodać mąkę, sodę, sól, orzechy, cukier i wymieszać łyżką. Dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać, można rękoma, powstaną wilgotne okruchy. Do blaszki o wymiarach 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, przełożyć 2/3 masy owsianej, wyrównać i docisnąć. Wierzch posmarować konfiturą malinową i poukładać maliny. Na maliny wyłożyć pozostałą masę owsianą. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 st. C na funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika.
Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty deser ostrożnie wyjąć z blaszki (chwytając za papier do pieczenia) i pokroić go na prostokąty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPacjenci z Wolicy ewakuowani. Trwają przygotowania jednoimiennego szpitala zakaźnego
Następny artykuł1400 tabletek ecstasy