59 minut temu
Wiele osób dodaje je bez zastanowienia do potraw, nie zdając sobie sprawy, jak dużą szkodę wyrządzamy swojemu zdrowiu spożywając ten produkt. W “magicznym” dodatku, dzięki któremu danie jest błyskawicznie gotowe nie znajdziecie nic dobrego.
Polacy coraz częściej starają się gotować “z głową”. Sięgają po zdrowszą żywność, pozbawioną sztucznych dodatków czy wzmacniaczy smaku. Są jednak takie rzeczy, bez których nie wyobrażamy sobie przygotowania obiadu – do nich należą kostki rosołowe. Przyzwyczajenia, które od lat sobie wykształciliśmy sprawiają, że sięgamy bez namysłu po sprawdzone przyprawy, dodatki do kanapek czy innych potraw. Jak się okazuje wiele z nich jest nafaszerowanych chemią, a spożywanie ich może doprowadzić do wielu chorób. Coraz więcej mówi się o szkodliwym składzie popularnych kostek rosołowych. Dlaczego powinniśmy ich unikać?
Zobacz też: Kostki rosołowe: co zawierają i czy warto je jeść?
O szkodliwości danego produktu można mówić wtedy, gdy weźmiemy “pod lupę” skład. Niestety spoglądając na etykiety, w większości z nich królują utwardzone tłuszcze, wzmacniacze smaku (jak np. glutaminian monosodowy), sztuczne a … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS