A A+ A++

Dni Frankofonii to już tradycja na Uniwersytecie Zielonogórskim. Tegoroczne, tak jak wszystkie wydarzenia na uczelni odbędą się w formie zdalnej.

Miłośnicy romanistyki w sieci będą spotykać się w kolejny wtorek i środę, 23 i 24 marca. W planie są wykłady z zakresu kultury Francji, a także konkursy promujące język oraz kulturę francuską i frankofońską. Tegoroczne Dni Frankofonii będą już 24. edycją na Uniwersytecie Zielonogórskim.

Szczegółowy program poniżej:

Konkursy promujące język oraz kulturę francuską i frankofońską, skierowane do różnych grup odbiorców  (wtorek):
1)      Konkurs językowo-multimedialny, o tematyce kulinarnej dla  uczniów szkół ponadpodstawowych: „Cordon bleu, blanc, rouge”: https://www.facebook.com/RomanisciUZ/posts/3809771392413010
2)       Konkurs Języka i Kultury Francuskiej  dla studentów romanistyki: https://www.facebook.com/RomanisciUZ/posts/3805003532889796
3)      Konkurs multimedialny dla absolwentów zielonogórskiej romanistyki na najciekawsze wspomnienie ze studiów: “Je me souviens…”  http://https://www.facebook.com/RomanisciUZ/posts/3768679599855523
Wykłady on-line z zakresu kultury Francji (środa):

11.30 – 12.30   –   Życie i sztuka w piosence  (Dalida, Adamo, Becaud, Hallyday, Aznavour, Laforet,  Maurane) – dr hab. Małgorzata Gamrat;

14.30 – 16.00     Chopin w literaturze francuskiej:  od figury romantycznej do ikony popkultury  – prof. Wiesław Malinowski.

Link do wideokonferencji: http://meet.google.com/zyf-dafu-jxb   (dostęp do spotkania będą miały osoby z dowolnym kontem Google’a np. prywatny gmail)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTauron wprowadził do oferty instalacje fotowoltaiczne dla rolników
Następny artykułCiąża a COVID-19. Ciężarne bardziej narażone na ciężki przebieg choroby