A A+ A++

Kalarepa jest źródłem takich witamin jak: witamina C, B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B3 (niacyna), B6, B9 (kwas foliowy), a także witamina A, E oraz K. Ponadto dostarcza licznych składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, sodu i cynku. Posiada również spore ilości błonnika.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRozwój fotowoltaiki nie zwalnia
Następny artykułWatykańskie oświadczenie w sprawie kard. Ouelleta: nie ma podstaw do wszczęcia śledztwa