W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów
Na bazie espresso można przygotować wiele rodzajów kaw: od americano, przez popularne flat white po subtelne, mleczne cappuccino i latte macchiato. Mleczne, delikatne kawy cieszą się ogromną popularnością, ale nie w każdym ekspresie da się je wykonać. Modele, które spieniają i podgrzewają mleko, pomogą ci szybciej cieszyć ulubionym napojem.
Jeśli lubisz mleczne kawy, do wyboru masz: manualne metody przyrządzania zabielanych kaw (kawiarka i spieniacz do mleka), napoje z kapsułek, urządzenia z dyszą spieniającą mleko, ekspresy ze wbudowanym pojemnikiem na mleko, które także je podgrzewają i spieniają, a także ekspresy ze zintegrowanym spieniaczem, które rurką zasysają mleko np. z kartonu, które po podgrzaniu trafia do kawy.
Każdą z ulubionych, mlecznych kaw możecie przyrządzić sami przy pomocy kawiarki i podgrzanego mleka. Wymaga to odrobiny wprawy, ale finalny efekt może mieć inny smak niż ten, którego oczekujemy. Możemy też zdecydować się na automatyczny model, który zaparzy kawę pod odpowiednim ciśnieniem i doda odpowiednią porcję ciepłego mleka. Przypominamy, że dodanie do gorącego naparu kawowego zimnego mleka może niekorzystnie wpłynąć na smak kawy, która może stać się kwaśna. Subtelna, mleczna pianka, która pięknie zabiela kawę, powinna mieć wyższą temperaturę od mleka wprost z lodówki.
Choć w zaistniałych okolicznościach trudno zaprosić gości na kawę, to spotkanie on-line także nie może się obyć bez aromatycznego naparu. Jeśli do twoich dziennych rytuałów należało odwiedzanie kawiarni i cieszenie się porankiem z pachnącym latte z sojowym mlekiem na wynos — spraw, aby w twoim domu “zamieszkał” prywatny barista. Więcej wolnego czasu to dobry moment na to, aby poeksperymentować z nowymi smakami kawy, które uzyskamy za pomocą smakowych syropów, a nadciągające cieplejsze miesiące będą dobrą okazją, aby mleczne kawy przyrządzić na zimno, dla ochłody.
W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS