Chociaż “nowy” to trochę za dużo powiedziane. Dining Week to odświeżone wcielenie znanej i lubianej imprezy z daniami szykowanymi na “wysoki połysk”.
Dining Week to nowa, trochę zmieniona formuła Fine Dining Weeku. To wciąż są dania przygotowane “na wysoki połysk”, jednak utrzymane w bardziej niezobowiązującej formule. Chociaż to i tak zawsze zależy od miejsca: inaczej będzie w restauracji serwującej sushi (a taka w Dining Week bierze udział), a inaczej w eleganckiej restauracji hotelowej.
Co się zmieniło? Ilość dań. Są restauracje, które mają w menu trzy dania, są i takie, które mają tych dań pięć. W każdej restauracji podawany jest na początek amuse-bouche, które jest niespodzianką oraz festiwalowy koktajl. Dalej są dwie opcje menu do wyboru: rybna lub wegetariańska oraz mięsna.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS