A A+ A++

Deruny należą do grona najpopularniejszych ukraińskich dań. To placki ziemniaczane, które od polskiej wersji różnią się nieco sposobem podania. Dość często usmażone placki układa się warstwami w glinianym garnku, a następnie zapieka ze śmietaną. Jak dokładnie przygotować deruny?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHortensje – jak dobrze je sadzić i pielęgnować?
Następny artykułStrażacy upamiętnili druhów z Ukrainy, którzy zginęli ratując ludzi [WIDEO, FOTO]