A A+ A++

Japonia znana jest ze swojej odmienności i zamiłowania do szokowania. Pływające talerzyki, żywe jedzenie to norma. Okazuje się, że niektóre dania, jak rozdymka tygrysia, mogą być ostatnią wieczerzą.

Ryba fugu – rarytas prefektury Yamaguchi

Jedna z japońskich prefektur słynie z niebezpiecznej potrawy, znanej także potocznie jako “rosyjska ruletka”. To luksusowe danie przygotowywane jest z rzadkiej ryby fugu, czyli rozdymki tygrysiej. Pomimo, że rybka ma uroczą nazwę i oblicze to jest wysoce trująca. Japoński rząd nawet zakazał prawnie dania w XVI wieku, lecz ze względu na wyjątkowe walory smakowe, … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZmarł Antoni Gucwiński, wieloletni dyrektor wrocławskiego zoo
Następny artykułBTF zaprasza na wystawę