A A+ A++

Czy wiecie, że pokrzywa pod kłującymi włoskami ukrywa bogactwo drogocennych dla zdrowia składników, a w średniowieczu wierzono, że jeden listek bazylii może uchronić przed trującym spojrzeniem potwornego bazyliszka? Jakie inne tajemnice możemy odkryć w kuchni i gdzie szukać kulinarnych inspiracji?

Podczas tegorocznych ferii zimowych będziecie mogli wyruszyć z nami na wyprawę dookoła świata w poszukiwaniu smaków. Poznamy przepisy na smakołyki i wyjątkową dziecięcą literaturę kulinarną. Zobaczymy świat na widelcu i zbadamy wiele przepysznych tajemnic kucharskich. Wspólnie ugotujemy coś pysznego i przeglądniemy naszą kulinarną biblioteczką. Zaostrzymy apetyty na świetną literaturę, odkryjemy tajemne receptury i kucharskie sztuczki.

W każdy feryjny czwartek spotkamy się z Wami on-line na warsztatach literacko-kulinarnych, w pozostałe dni o godz. 12.00 zapraszamy do udziału w zabawach w których będziecie mogli sprawdzić swoją wiedzę kulinarną. Tego jeszcze w bibliotece nie było!

Spotkania odbędą się za pośrednictwem platformy Zoom

Linki będą aktywne 10 minut przed rozpoczęciem spotkań.

Instrukcja logowania do platformy Zoom:
W przypadku pierwszego logowania do aplikacji Zoom, po kliknięciu w link należy zainstalować ją na swoim komputerze, następnie kliknąć Join meeting→ Join with computer audio. (Można też zainstalować ją wcześniej). Osoba hostująca spotkanie ze strony biblioteki wpuści uczestnika z tzw. poczekalni na spotkanie. Aby udostępniać innym uczestnikom spotkania swój obraz, należy mieć włączoną kamerę (ikonki mikrofonu i kamery znajdują się w lewym dolnym rogu). Natomiast dźwięk proszę włączyć tylko, gdy będzie potrzeba komunikacji z innymi uczestnikami. Proszę o wcześniejsze sprawdzenie, czy macie Państwo aktywne połączenie z Internetem oraz sprawne i właściwie ustawione kamerę, głośniki i mikrofon.

(MBP w Jaśle)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiemiecki ekspert mówi wprost: Zbudowaliśmy Polskę jako kraj taniej siły roboczej
Następny artykuł#Szczepimysię