Aloes to wszechstronna roślina lecznicza. Jest ceniony ze względu na swoje właściwości nawilżające i lecznicze. Od pewnego czasu można zaobserwować wzmożone zainteresowanie tą rośliną. A to ze względu na dowody naukowe potwierdzające korzystny wpływ aloesu na organizm ludzki.
Ekstrakt z aloesu, czyli miąższ aloesowy, można wykorzystywać na rozmaite sposoby. Pozyskany z liści rośliny aloesu może być stosowany do łagodzenia poparzeń i podrażnień skóry lub jako sposób na złagodzenie efektów opalania. Ciekawe jest to, że miąższ aloesowy można również pić, co przynosi ogrom różnych korzyści.
Badania pokazują, że spożywanie soku z aloesu wpływa korzystnie na organizm – przede wszystkim może wypłukiwać zalegające toksyny z organizmu i obniżać zbyt wysoki poziom cholesterolu, dodatkowo wzmacnia również odporność. Ekstrakt aloesowy zawiera wiele cennych pierwiastków i minerałów, roślina aloesu była wykorzystywana w medycynie naturalnej od zarania dziejów.
Na co wpływa regularne picie aloesu?
Aloesowy miąższ, który jest pity regularnie, pomaga usuwać zalegające toksyny z organizmu. Aloes taki musi być naturalny i bez konserwantów. Nieodpowiednia dieta i stres często wskazują na konieczność oczyszczenia organizmu. Ekstrakt aloesowy zawiera dużo minerałów i witamin, które w naturalny sposób oczyszczają organizm. Naturalny sok aloesowy działa również łagodząco na stany zapalne takich narządów jak wątroba czy nerki.
Aloes to skarbnica witamin
W roślinie aloesowej znajdziemy witaminy C, E i A, a to tylko niektóre z nich. W składzie rośliny występują także substancje takie jak kwas foliowy czy niacyna. Aloes to unikalna roślina, ponieważ jest jedną z niewielu, które zawierają witaminę B12, niezbędna do funkcjonowania organizmu.
Aloes pomaga obniżać poziom złego cholesterolu
Miąższ aloesowy wpływa pozytywnie na cholesterol we krwi, wykazuje potężne właściwości obniżające ciśnienie i rozrzedzające krew. Dzięki tym wyjątkowym właściwościom gęstość i lepkość krwi zostaje zmniejszona. Wpływa to na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
Aminokwasy i kwasy tłuszczowe w miąższu
Aminokwasy, czyli podstawowy budulec białka, są niezbędne do wielu procesów życiowych. Jednak nie wszystkie aminokwasy są naturalnie wytwarzane przez organizm ludzki, dlatego powinno się je uzupełniać zewnętrznie. Źródłem aminokwasów jest aloes, który jest dodatkowo bogaty w kwasy tłuszczowe. Aloes w swoim składzie zawiera wszystkie aminokwasy które nie są naturalnie wytwarzane przez człowieka. Ta cecha nie ma sobie równych wśród innych roślin świata.
Wpływ na odporność
Aloes ma duży wpływ na układ immunologiczny człowieka. Zawarty w miąższu polisacharyd wspomaga makrofagi, które stanowią siłę obronną organizmu. Duża ilość przeciwutleniaczy pomaga wzmacniać odporność organizmu. Przeciwutleniacze niszczą również wolne rodniki, dzięki czemu efekty starzenia zostają spowolnione.
Aloes to unikalna roślina
Sok aloesowy otrzymywany z rośliny to cud natury. Żadna inna roślina nie może poszczycić się aż tak szerokim spektrum działania terapeutycznego. Aloes dostarcza wyjątkowej substancji, oczyszczającej z toksyn, dodającej energii i wpływającej korzystnie ogólny stan zdrowia. Wybierając sok z aloesu w sklepie internetowym, upewnijmy się że jest on naturalny i nie ma w nim żadnych sztucznych substancji ani dodatku cukru.
Treść powstała przy współpracy z internetowym sklepem Forever Living Products – https://aloe-forever.pl
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS