A A+ A++

Marta Stańczak, CEO – Corporate Services Segment Poland, Sodexo Polska: Dając im biuro, do którego sami chętnie przyjdą. Aby to osiągnąć, należy zacząć od poznania i zaspokojenia ich potrzeb. Z naszych badań i obserwacji jednoznacznie wynika, że zdecydowana większość pracowników polubiła model pracy hybrydowej oraz zdalnej. Aby do biura przychodzili chętniej, należy zapewnić im komfort pracy przewyższający to, co oferuje dom czy kawiarnia. Mowa tu o unikalnym połączeniu wygody, ergonomii, dostępu do niezbędnych technologii, ale też wellbeingu, dostępie do wysokiej jakości posiłków czy wsparcia w załatwianiu codziennych spraw.

Wdrażanie zmian idzie w parze z optymalizacją i reorganizacją przestrzeni biurowych, które umożliwiają pracę indywidualną lub zespołową, jak również odpoczynek. Nowe przeznaczenie zyskują restauracje, powstają strefy relaksu czy yoga roomy. Popularnością cieszą się strefy cichej pracy, rośnie liczba jednoosobowych pomieszczeń do spotkań zdalnych. Największym wyzwaniem jest zaplanowanie przestrzeni i dobór rozwiązań na podstawie trafnej diagnozy potrzeb pracowników. Dlatego tak ważna jest współpraca z doświadczonym partnerem odpowiedzialnym za taką zmianę już na etapie opracowania odpowiedniej strategii, a nawet badania potrzeb.

Jak wyglądał proces tworzenia przyjaznego miejsca pracy w MSD?

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPremier Alberty anulowała umowę z WEF
Następny artykułUlga podatkowa dla młodych (tzw. PIT-0) – limit zwolnienia + kwota wolna od podatku